دانشمندان کانادایی مغز شما را می خوانند !

دانشمندان دانشگاه اونتاریوی غربی بعد از مدتها بررسی تصاویر ام-آر-آی فعالیتی (fMRI) اکنون ادعا می کنند که قادرند تنها با کمک تصاویر ام آر آی پیش بینی کنند که فرد قصد دارد چه حرکتی را با دست خود انجام دهد. ‏
آنها با مقایسه تصاویر مربوط به فعال شدن مناطق مختلف مغز در تصاویر مغناطیسی فعالیت مغز، ارتباطی را بین این فعالیتهای مغزی و حرکتی که عضله ها انجام خواهند داد، پیدا کرده اند. بنابراین می توانند حدس بزنند که مغز اکنون در حال صدور چه دستوری برای عضله های دست است. ‏
پژوهشگران می توانند بر اساس همین تصاویر تعیین کنند که وقتی فرد دستش را به سمت یک وسیله دراز می کند آیا می خواهد آن را از بالا بردارد، یا از پایین بگیرد، یا تنها می خواهد دستش را به آن وسیله برساند. ‏
فایده این تحقیق بیشتر از همه می تواند متوجه معلولین حرکتی باشد تا بتوانند از دستگاه هایی بهره بگیرند که بر اساس فرامین مغز بیمار، قادر به فعال سازی اندامهای مصنوعی باشند. ‏
در ضمن چنین تحقیقاتی در صورت گسترش می توانند به شناخت بهتر عملکرد مغزی و حتی احتمالا خواندن افکاری که از مغز می گذرد منجر شوند. خبر خوب این است که به نظر می رسد تا ساخت اندامهای مصنوعی کنترل شونده توسط مغز فاصله زیادی نداریم و خبر خوبتر این است که زمان زیادی تا رسیدن به تکنیک خواندن افکار باقی است. ‏
قبل از اینکه هرگونه نگرانی در مورد احتمال تفتیش عقاید و از بین رفتن حریم شخصی ایجاد شود، باید بگوییم که این خواندن مغز، فعلا فقط در حد پیش بینی دستورات مربوط به عضلات است و علاوه بر آن، تنها به کمک دستگاههای عریض و طویل ام آر آی ممکن است، بنابراین فعلا خطر لو رفتن افکار برای هیچ کسی وجود ندارد. ‏

تست بزاق دهان، تعیین کننده سن دقیق انسان

محققین دانشگاه لوس آنجلس کالیفرنیا، دریافتند که چگونه بدون داشتن هیچ اطلاعاتی از سوابق شخصی و تنها با یک تحلیل بر روی بزاق دهان، می توان به سن دقیق انسان پی برد.

همانطور که می دانید، علاوه بر گذشت سال های عمر، عوامل محیطی نیز بر ساختار DNA انسان تاثیر گذار هستند. حال، محققین با تحلیل الگوی ویژه ای به نام Methylation از ساختار DNA انسان، می توانند سن دقیق فرد را بیان کنند. تنها کافی است که یک نمونه ی کوچک از بزاق دهان فرد تهیه شود و تحلیل های لازم بر روی الگوی نام برده صورت گیرد.

در واقع محققین با کمک گرفتن از ژن های الگوی نام برده، مدلی را پیشنهاد کردند که می تواند سن فرد را بیان کند. جالب آنجاست که گذشت سالیان از عمر فرد و همچنین تغییرات محیطی، بر روی دقت اندازه گیری این مدل تاثیر نمی گذارند و از زمان نمونه برداری از بزاق تا 5 سال دیگر می توان به صورت دقیق سن فرد را بیان کرد.

در کشور های مختلف که قوانین خاصی برای افراد، بر اساس محدودیت های سنی آن ها برقرار است؛ می توان از این طرح استفاده نمود. از طرفی شاید بتوان امیدوار بود که در آینده دانشمندان بتوانند، با مطالعات وسیع تر بر ساختار DNA انسان به بیماری هایی که ممکن است در سال های آتی عمر خود به آن دچار شویم؛ پی ببرند.

با آگاهی از این بیماری ها، می توان راهکار های مناسبی را برای مقاوم ساختن انسان نسبت به ابتلا به بیماری مربوطه ارائه داد. این همان آینده زیبا و سالمی است که می توان با پیشرفت مطالعات بر روی ساختار های DNA و سلول های بنیادی، چشم به راه آن بود.

زندگی بدون نبض و ضربان قلب میسر شد

در حالی که بسیاری از مردم با نبض و ضربان قلب به زندگی متصل هستند، ‌دکتر «بیلی کان» و دکتر «بود فرازیر» از موسسه قلب تگزاس موفق به کشف راهی شده‌اند که جریان خون بیماران در زمان از دست رفتن نبض ادامه یافته و آنها را زنده نگهدارند.
این محققان سالها برای تکمیل یک قلب مصنوعی که از کار نیفتاده،‌ فرسوده نمی‌شود و همچنین در آن لخته‌های خون یا عفونت به وجود نمی‌آید، ‌تلاش کرده‌اند.
آنها موفق به ساخت یک قلب مصنوعی شده‌اند که به نظر می‌تواند به این اهداف جامه عمل بپوشاند. تنها نکته این است که این دستگاه یک قلب نبوده و ضربان نداشته از این رو نبضی وجود ندارد. اگر بیماری یکی از این قلب‌ها را داشته باشد،‌ به نظر مرده آمده و نوار قلبی‌اش به شکل یک خط ممتد خواهد بود.
این دستگاه جدید از نوعی فناوری استفاده می‌کند که از دهه 1980 برای کمک به نارسایی قلبی مورد استفاده قرار دارد. یک دستگاه کمک بطنی که نوعی دستگاه گردش خون بوده و به بطن راست یا چپ قلب کمک می‌کند. دستگاه کمک بطنی از یک روتور پره برخوردار است که خون را گردش داده و به سمت جلو در جریانی مداوم هدایت می‌کند.
درحالی که دستگاه کمک بطنی معمولا برای کمک به یک بخش قلب مورد استفاده قرار می‌گیرد،‌ کان و فرازیر دو عدد از این دستگاهها را به یکدیگر متصل کردند تا بتوانند دور طرف قلب را تحت پوشش قرار دهند.
این محققان، آزمایش‌های خود را بر روی گوساله‌ها انجام داده و اکنون یک گوساله هشت ماهه موسوم به ابیگیل دارند که قلب ندارد.
این محققان قلب این گوساله را درآورده و به جای آن دستگاه جدید پمپاژ خود را قرار دادند.
ابیگیل اکنون براساس آزمایشات قلبی پزشکی مرده به نظر رسیده، اما یک گوساله جوان و پر انرژی است.
کان و فرازیر پس از انجام آزمایش‌های خود بر روی 38 گوساله، تصمیم به انجام آن بر روی انسانها گرفته و این دستگاه را بدن یک مرد 55 ساله مبتلا به آمیلوئیدوز قرار دادند. قلب اصلی این فرد به دلیل ابتلا به این بیماری بسیار آسیب دیده و پزشکان تنها 12 ساعت به او مهلت زندگی داده بودند. این فرد توانست با قلب مصنوعی تا یک ماه دیگر پیش از گسترش بیماری به سایر اعضای بدنش زندگی کند.
این محققان اعلام کرده‌اند که کارهای دیگری نیز باید پیش از ورود این قلب به بازار بر روی آن انجام شود.